Decomode laminaat YouTube

Decomode laminaat is het huismerk van praxis. Van het merk DecoMode zijn verschillende laminaat lijnen waarvan er op YouTube een gedeelte is afgebeeld. Ook zijn er op YouTube instructie filmpjes te zien waarin uitgelegd wordt hoe het leggen van laminaat in zijn werk gaat. Voor wie zelf aan de slag wil met het leggen van laminaat is het heel verstandig vooraf een paar van deze filmpjes te bekijken.

 

Laminaat zagen

Bij het leggen van een laminaat vloer moeten de laminaat planken op maat gemaakt worden. Op veel plaatsen waar de laminaat planken moeten worden ingekort, kan een laminaat snijder gebruikt worden. Toch zal er, zeker langs deurposten of bijvoorbeeld verwarmingsbuizen, gezaagd moeten worden. De handzaag kan in plaats van de laminaat snijder gebruikt worden, maar ook de afkortzaag, deze maakt keurig rechte zaagsneden. Wel moet het zaagblad fijn getand zijn of speciaal geschikt voor laminaat zijn om splinters te voorkomen. De decoupeerzaag is een heel handig apparaat en kan ook voor “rare“ hoekjes of bochten gebruikt worden. Om een lange zaagsnede goed recht te zagen met een decoupeerzaag is er een hulpstuk nodig, een geleiderail. Ook voor de decoupeerzaag zijn er speciale laminaat zaagjes te koop die het splinteren van de toplaag moeten voorkomen.

 

Laminaat zwart

Laminaat is in vele kleuren verkrijgbaar. Ook in zwart. Deze kleur kan uw interieur een heel luxe en exclusieve uitstraling geven en laat een juist gekozen voorwerp of een contrast kleur in het vertrek extra goed uit komen. Ook de kleur zwart kent bij laminaat veel verschillende nuances en uitstralingen. Zo is daar een hoog glans laminaat in de zwarte kleur die echt puur diepzwart is, maar ook laminaat die het decor van hout heeft in de kleur zwart. Bijvoorbeeld eikenhout laminaat in een hele warme zwarte kleur waarin de houtnerf toch nog net zichtbaar is tot een tint zwarte eikenhout decor met duidelijk zichtbare hout structuren. Naast de bekende hout look laminaat is er het beton look in de zwarte kleur. Een laminaat die gemêleerd van kleur is en een prachtige moderne sfeer geeft aan het interieur. Ook de verschillende natuursteen laminaat soorten hebben zwart tinten in de collectie zoals basalt, gezoet blauwsteen, leisteen, marmer, graniet enzovoort. Al deze soorten zijn er in verschillende uitvoeringen zoals met of zonder V groef of met of zonder voelbare structuur in de toplaag of bijvoorbeeld de verschillende afmetingen van de laminaat plank. U ziet het noemen van een keur, zwart, betekend bij laminaat nog steeds de keus uit tientallen soorten. Kijk maar eens op de site van BeBo Parket.