Kun je laminaat gelijk leggen

Laminaat is gemaakt van geperste hout platen die afgedekt zijn met een kunststof laag. Hout is een materiaal dat reageert op de luchtvochtigheid van zijn omgeving. Het past zich aan. Bij een hoge luchtvochtigheid zet het uit, de laminaat plank wordt dus ongeveer een millimeter groter. Bij een lage luchtvochtigheid krimpt de laminaat plank een millimeter. In de fabriek wordt het laminaat droog bewaard. Zodra met weet wanneer het laminaat gelegd kan worden moet men ervoor zorgen dat de betreffende ruimte droog is. Het werken met beton, sierpleister enzovoorts brengt veel vocht in huis. Voor een gezond binnen klimaat moet de luchtvochtigheid tussen de veertig en zestig procent zijn. Is de juiste luchtvochtigheid bereikt, en dat kan na een grote verbouwing wel een tijdje duren, dan moeten de droge laminaat planken minstens twee dagen opgeslagen staan in het vertrek waar ze gelegd moeten worden. In deze tijd kan het hout in het laminaat zich aanpassen aan het binnen klimaat. Dit heet acclimatiseren. Een laminaat vloer die goed geacclimatiseerd is en met een goede uitzet voeg gelegd is, zal bij vochtig weer voldoende ruimte hebben om uit te zetten zonder dat de vloer bol gaat staan. In een droge periode of wanneer de verwarming hoog staat zorgt de krimp van het laminaat nauwelijks voor naden tussen de laminaat planken. Het is dus wel duidelijk dat een laminaat vloer niet direct op de dag van aankoop gelegd kan worden.

 

Laminaat YouTube

Voor het kopen van een laminaat vloer is even goed zoeken op internet heel verstandig. Heeft men een goede vloer op het oog, dan komt al gauw de vraag door wie wordt ze gelegd. Veel bedrijven bieden een leg service aan. De kosten van het leggen kan een beetje handige klusser, die secuur kan werken, zelf verdienen. Op YouTube zijn talloze instructie filmpjes die de verschillende onderdelen van het laminaat leggen laten zien. Aan de hand van deze filmpje moet het zelf leggen van de laminaat vloer te doen zijn.

 

Laminaat ysseldal

Soms bedenken bedrijven de prachtigst namen voor een laminaatsoort. Wie deze laminaatsoort ergens zag op de vloer en ernaar op zoek gaat via internet, komt vanzelf bij het bewuste bedrijf uit. Heel slimme reclame. Een voorbeeld is yssedal laminaat. Inderdaad een mooi laminaat, met aan vier zijden een V groef, en het is ook nog eens in twintig verschillende kleuren te koop. Toch is het verstandig nog even verder te kijken. Bijvoorbeeld in een laminaat fabriek winkel zoals die van BeBo Parket. Hier is zo’n enorm assortiment dat er ongetwijfeld keus is uit meerdere soorten laminaat die met yssldal laminaat vergelijkbaar zijn. De prijzen van de laminaat planken zijn hier altijd het voordeligst. Rondkijken op internet loont op deze manier.