Laminaat repareren YouTube

Een ongeluk zit ineen klein hoekje, ook als het gaat om laminaat. Hoewel het materiaal keihard is kan het toch gebeuren dat er een kras in de toplaag van het laminaat ontstaat. Of dat door bijvoorbeeld waterschade een hele laminaat plank is gaan bobbelen. Geen paniek, herstel is mogelijk. Voor kleine beschadigingen is er het laminaat reparatie set. Dit set bestaat uit staafjes was in verschillende kleuren, een was smeltertje, een schuurblokje en een polijst doekje. Op de beschrijving staat duidelijk hoe het een en ander in zijn werk gaat. Op YouTube zijn heel duidelijke filmpjes te vinden die stap voor stap laten zien hoe, heel eenvoudig, een kras wordt gerepareerd met behulp van een reparatie set. Het vervangen van een hele laminaat plank, of planken is wel een iets grotere klus, maar is ook goed te doen met behulp van het juiste gereedschap. Ook hierover zijn op YouTube verschillende filmpjes te vinden met uitgebreide uitleg op welke manier de laminaat plank vervangen kan worden.

 

Traprenovatie laminaat YouTube

Als de trap aan een opknap beurt toe is of wanneer u gewoon het interieur wilt vernieuwen door de trap een andere uitstraling te geven is een renovatie van de trap met laminaat een geweldige oplossing. Meestal laat men dit karwei aan een vakman over maar het is, voor wie een beetje handig is en secuur werkt, ook goed zelf te doen. Er zijn complete overzet treden te koop, of met kiest voor bijvoorbeeld een trap bekleding van hetzelfde laminaat als de vloer. Op YouTube staan verschillende filmpjes die laten zien hoe de trap met laminaat bekleed kan worden. Er wordt in verteld welke gereedschappen nodig zijn, hoe je deze moet gebruiken, hoe je de traptrede en de stoot borden opmeet en uitzaagt en in welke volgorde, en hoe ze op de oude trap bevestigd worden. Ook alles over het afwerken van de trap zelf en de zijkanten komen aan bod. Voor wie de trap zelf wil gaan bekleden met laminaat is het beslist aan te raden vooraf verschillende filmpjes over dit onderwerp te bekijken.

 

Laminaat snijden YouTube

Om laminaat af te korten bestaan er verschillende manieren. Met een afkort zaag, of een decoupeerzaag. Maar ook het zogenoemde snijden of knippen van laminaat. Dit gebeurt niet met een gewoon mes of een huishoudschaar, maar met een apparaat dat een laminaat snijder of laminaat knipper wordt genoemd. Deze laminaat snijders zijn te koop en te huur. Op YouTube zij filmpjes te vinden waarop te zien is hoe je deze tegel snijder gebruikt.