Laminaat werkblad op maat

Om een werkblad op maat te maken zijn laminaat planken heel geschikt. Allereerst moet er van watervast plaatwerk een ondergrond uitgezaagd worden die precies de maten en het model heeft als het uiteindelijke werkblad. Op deze ondergrond komen de laminaat planken die van onderen en op de verbindingen helemaal met watervaste lijm zijn in gesmeerd. Het geheel wordt afgewerkt met een hoekprofiel of een plint die ook aan de achterkant met watervaste lijm is in gesmeerd. Een werkblad dat tegen de muur bevestigd wordt moet met siliconen kit afgewerkt worden om te voorkomen dat er water tussen de muur en het laminaat terecht komt. Een werkblad van laminaat planken is heel eenvoudig in elkaar te zetten, heel goedkoop in aanschaf, heel praktisch in gebruik, en heel mooi passend in het interieur te maken.

 

Laminaat wildverband

Het leggen van een laminaat vloer is redelijk eenvoudig, maar toch moet met sommige puntjes rekening houden. Een van die dingen is in welk verband ga ik de vloer leggen. Het verband bij het leggen van de vloer wordt gevormd door de naad van de kopse kanten van de laminaat plank ten opzichte van de voor gaande rij. Er kan voor gekozen worden de naden van de kopse kanten steeds halverwege de laminaat plank van de vorige rij te laten vallen.  Dit moet wel heel precies gebeuren. Een andere manier is het zo genoemde wildverband. De naden van de kopse kanten komen dan op schijnbaar willekeurige plaatsen. Men begint met een hele of eventueel een halve laminaat plank. Aan het einde van de eerste rij is het praktisch altijd zo dat er van de laatste laminaat plank gezaagd moet worden om deze laatste plank passend te krijgen. Als dit eindstuk laminaat plank groter is dan dertig centimeter, wordt dat de eerste plank van de tweede rij, is het eind stuk kleiner dan wordt een nieuwe plank verzaagd om een nieuw beginstuk te krijgen. Een laminaat vloer op deze manier gelegd in wildverband staat mooi en geeft weinig snijverlies.

 

Laminaat wit Ikea

In de woonwinkel van Ikea wordt ook wit laminaat verkocht. Toch is de keuze in de soorten wit laminaat hier beperkt. Zowel wat verschillende kwaliteiten laminaat betreft als wat decors betreft. In een fabriekswinkel is de keuze vele malen meer. Hoogglans wit of melkwit laminaat. Ook veel verschillende gebleekte of wit gebeitste hout decors zijn hier te bekijken. Daarnaast is er tegel laminaat in verschillende witte uitvoeringen. Ook laminaat in een wit marmeren decor is mogelijk. In de fabriekswinkel van BeBo Parket zijn deze laminaat soorten, van verschillende bekende topmerken, te kust en te keur te koop tegen verbazingwekkende lage prijzen.